Benchtraining

Benchtraining is noodzakelijk bij een puppy opvoeden, omdat honden hierdoor routinematig door het leven gaan. Er is een duidelijk verschil te zien in het gedrag en de blijdschap van een hond die ‘n duidelijke routine en structuur heeft gekregen, dan een hond die dit niet heeft gehad. ‘n Bench biedt routine, structuur, rust en veiligheid aan een hond. De pup leert hoe ze rustig en kalm kan worden, door in haar bench te gaan.

Een goede benchtraining krijgt alle honden rustig.

Wanneer iemand tegen u heeft gezegd dat een bench niet voor uw hond is weggelegd. Of nog erger dat ‘n bench niet goed is voor een hond…

Vergeet dit dan snel en start met een benchtraining, het is namelijk beter voor uw hond, omdat ze meer rust krijgt. Daarnaast is deze training ook beter voor u en uw gezin, omdat het daardoor rustiger wordt in huis.

Stap 1:

Plaats de Bench op een Rustige Plek Eenmaal thuis aangekomen plaatst u de bench op de rustplek in huis die u voor het hondje in gedachten hebt. Zorg er wel voor dat de bench niet in ‘n afgesloten ruimte staat. De ideale plaats voor ‘n bench is in een hoek van de woonkamer, zodat ze niet in het wandelpad ligt, maar dat ze u nog wel kan zien en ruiken. Wij adviseren in de training om de eerste twee weken de bench niet te verplaatsen, zodat uw puppy de bench makkelijker en sneller begint te vertrouwen als haar rustplaats.

Stap 2:

Nodig uw Pup Uit om in de Bench te Gaan Wanneer u met uw puppy aan het spelen bent en merkt dat ze moe wordt, dan kunt u haar uitnodigen om in de bench te gaan. Is uw pup dol op een kauwkluif, dan kunt u de bench symboliseren als de plek waar ze deze kauwkluif altijd krijgt. Terwijl u het hondje naar de bench begeleidt, doet u dit met een kauwkluif. Zodra ze in de bench ligt, krijgt ze haar kauwkluif. Tijdens de benchtraining probeer haar de eerste keer gedurende vijftien minuten in de bench te laten en de volgende keer dertig minuten en ga zo maar door.

Stap 3:

Sluit de deur van de bench wanneer de pup kalm en rustig is. Sluit nooit de deur van de bench wanneer de pup gespannen of angstig is, want dit kan leiden tot angsten voor de bench en zelfs tot verlatingsangst. Benchtraining vergt enige tijd en moeite, maar dat is het zeker waard!
Begint uw puppy na enige tijd te janken, geef haar dan geen aandacht.

Let op: geef haar enkel geen aandacht als u zeker weet dat ze niet hoeft te ontlasten. Indien u dit niet zeker weet en ligt uw puppy al enige tijd in de bench, haal haar er dan uit en begeleidt haar naar haar ontlastplaats, zonder dat u haar aandacht geeft.

Zorg dat u in het vervolg de tijd in de bench verkort om herhaling hiervan te voorkomen.

Blijft u de gedurende tijd doorgaan met deze benchtraining, dan zult u een uitgeruste pup als eindresultaat hebben!

Benchtraining is ook erg handig op het moment, dat u wilt gaan reizen of overnachten bij vrienden of familie. Honden houden van avonturen en nieuwe omgevingen. Door middel van deze benchtraining, kunt u uw hond veel makkelijker en sneller overal mee naar toe nemen, want ze heeft haar rustplek altijd bij zich. Door deze bench zorgt u voor een goede structuur en u stelt ook regels.

U kunt een puppy vergelijken met een kind. Een kind kent ook geen grenzen en een kind zal niet uit zichzelf naar bed gaan. Op een gegeven moment wordt ze oververmoeid en raakt ze sneller geïrriteerd, eigenlijk bent u nu al te laat. Dit kunt u ook herkennen in uw puppy. Laat uw puppy weten, dat er regels en grenzen zijn. Na het spelen dient ze in haar bench uit te rusten, zodat ze niet oververmoeid raakt. Op deze manier laat u merken, dat u het autoritaire figuur bent en u beslist hoelang het spelletje duurt en hoelang ze in haar bench blijft.

Blijft u kalm, rustig en consequent tegenover uw hondje, dan zal deze benchtraining voor succes zorgen.