Gezondheid en verzorging


Gezondheid en verzorging

De gemiddelde leeftijd die een Franse Bulldog kan behalen is in de afgelopen jaren hoger komen te liggen. Was deze voorheen tegen de 10 jaar, nu ligt het gemiddelde boven de 10 jaar. Weinig gevoelig voor ziekte.
Door zijn enorme doorzettingsvermogen, aanhankelijkheid en wilskracht weet hij niet van stoppen, daarom moeten wandelingen bij extreme warmte (boven de 25 graden) kort gehouden worden. Vooral de Boule-reu, doet zijn afkomst eer aan en geeft blijk van uitzonderlijke moed, die zelfs naar roekeloosheid neigt.

Hij is zo nieuwsgierig en wil zo graag aan de verwachting van zijn baas voldoen,dat hij zich nauwelijks bewust is van de gevaren. Zijn baas moet soms zelfs ingrijpen om hem tegen zichzelf te beschermen.

De vachtverzorging van de Franse Bulldog heeft weinig om handen. In de verharingsperiode kan men met een rubberen borsteltje de dode en losse haren eenvoudig uit de vacht verwijderen.
Buiten deze periode is een wekelijkse borstelbeurt voldoende. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een harde harenborstel. De gezichtsplooien vergen normaal gezien niet veel onderhoud. Men kan de plooien af en toe insmeren met vaseline of purol. Regelmatig de gehoorgang nakijken op vuil en een teveel aan oorsmeer. De nagels kort houden.